Ј. Јоксимовић примила у опрoштајну посету амбасадора Јовановску

16. јaнуар 2018. | Beograd

Ј. Јоксимовић примила у опрoштајну посету амбасадора Јовановску

 

Министар за европске интеграције Јадранка Јоксимовић примила је у опроштајну посету амбасадора Републике Македоније Веру Јовановски. Разговарале су о билатерaлним односима, процесу приступања ЕУ, сарадњи Србије и Р. Македоније у наставку европских интеграција и ситуацији у региону.

Јоксимовић je обавестила Веру Јовановски о досадашњим и будућим активностима Србије у процесу европских интеграција. Министар је изразила спремност Србије да помогне европски пут Македоније кроз различите видове техничке помоћи и преношење искустава.  

Амбасадор Јовановски оценила је да реформе које се у Србији спроводе дају резултате и да би помоћ наше државe Македонији била корисна и искуствено значајна.

Саговорнице су истакле значај успостављања програма прекограничне сарадње двеју земаља - потписан је у децембру 2017. године, што ће даље допринети промоцији запошљавања и мобилности радне снаге, као и оснаживању социјалне и културне сарадње у пограничним општинама.  

Разговарајући о ситуацији у региону Јоксимовић и Јовановски су указала да би сви кроз конкретне активности, требало да следе принципе по којима је стабилност предуслов мира, сарадње, развоја и напретка. 

Такође, министар Јоксимовић и Вера Јовановски разговарале су о предстојећој посети заменика премијера Македоније за европска питања Бујара Османија крајем јануара и темама које ће бити на дневном реду.

Јадранка Јоксимовић пожелела је Вери Јовановски успех у будућем раду и захвалила на сарадњи коју су оствариле током њеног службовања у Београду.

Извор: Танјуг