Ј. Јоксимовић и Репчекова: Словачка наставља с подршком ЕУ путу Србије

19. децембар 2017. | Београд

Ј. Јоксимовић и Репчекова: Словачка наставља с подршком ЕУ путу Србије

Министар за европске интеграције Јадранка Јоксимовић састала се са амбасадором Словачке Дагмар Репчековом, са којом је разговарала о билатералним односима, сарадњи двеју држава и реформама које Србија спроводи у процесу приступања Европској унији, као и о актуелној ситуацији у региону.

Министар Јоксимовић је захвалила Словачкој на континуираној подршци и помоћи коју пружа Србији у процесу европских интеграција, и потврдила да Европска унија у Србији има поузданог партнера који ће и убудуће активно доприносити решавању изазова са којима се ЕУ сусреће.

Репчекова је похвалила досадашњи напредак у реформама који је Влада Србије остварила, што се рефлектовало и кроз отварање нових поглавља у приступном процесу и истакла да ће Словачка наставити да активно подржава Србију на њеном европском путу.

Саговорнице су се сагласиле да постоји доста простора за интензивирање сарадње између наших држава и кроз Вишеградску групу, чији је Словачка члан. Такође, констатовале су да су стабилност и регионална сарадња од значаја како за непосредно окружење, тако и за Европску унију.

Јоксимовић и Репчекова су искористиле прилику да једна другој честитају предстојеће празнике.

(извор: Танјуг)