Ј. Јоксимовић и Црнадак: Стабилан регион – одговорност свих

15. децембар 2017. | Београд

Ј. Јоксимовић и Црнадак: Стабилан регион – одговорност свих

 

Министар за европске интеграције Јадранка Јоксимовић разговарала је са министром иностраних послова Босне и Херцеговине Игором Црнадаком о билатералним односима две државе, приступању Србије ЕУ, сарадњи две државе у процесу европских интеграција, ситуацији у региону и другим темама.

Србија, као држава кандидат за чланство у ЕУ, помаже и помагаће европски пут Босне и Херцеговине, рекла је Јадранка Јоксимовић и оценила да евроинтеграције представљају механизам за јачање владавине права, економски развој и напредак. У том смислу, министар је прецизирала да се помоћ Србије Босни и Херцеговини, пре свега, односи на преношење искустава, усклађивање законских норми и попуњавање Упитника. 

Министри Јоксимовић и Црнадак договорили су да ће ускоро потписати Споразум о сарадњи у области европских интеграција, који ће допринети даљој сарадњи две суседне државе.

Србија верује, нагласила је министар Јадранка  Јоксимовић, да је стабилност предуслов сарадње, мира, напретка и развоја региона.

Она истиче да би и остали, конкретним активностима - а не само вербално и декларативно, требало да подрже вредности за које се залажемо.

Министар Игор Црнадак, захвалио је Србији - као значајном привредном партнеру БиХ, за досадашњу несебичну и драгоцену помоћ на европском путу. 

Извор: Танјуг