Усвојен IV извештај о спровођењу приоритета из Европског партнерства

01. децембар 2005. |

Београд, 30. новембар 2005 - Одбор за европске интеграције Народне скупштине, на данашњој седници, размотрио је и прихватио Четврти извештај о току спровођења Акционог плана за реализацију приоритета из Европског партнерства, који је сачинила Канцеларија за придруживање ЕУ Владе републике Србије.

Влада Републике Србије обавезала је Канцеларију за придруживање ЕУ да припрема тромесечне «Извештаје о току спровођења Акционог плана за реализацију приоритета из Европског партнерства», а на основу обавезе Владе која прозилази из тачке 5. Резолуције о придруживању Европској унији, коју је Народна скупштина усвојила 13. октобра 2004. године.

Канцеларија је до сада, у сарадњи са министарствима и посебним организацијама, припремила четири извештаја, које је најпре усвојила Влада усвојила на седницама у фебруару, априлу, јулу и најновији, у октобру 2005.године.

Ради прегледности, у извештају је спровођење приоритета из Европског партнерства приказано одвојено за свако министарство и посебну организацију, у складу са њиховим надлежностима.