Ј. Јоксимовић и Бакота: Билатерална питања решавати одговорним дијалогом

01. децембар 2017. | Београд

Ј. Јоксимовић и Бакота: Билатерална питања решавати одговорним дијалогом

Министар за европске интеграције Јадранка Јоксимовић оценила је данас у разговору са амбасадором Хрватске Горданом Бакотом да су односи две земље важни због регионалне стабилности и поручила да отворена питања треба решавати одговорним дијалогом.

Како је казала, негативна реторика лоше утиче на добросуседске односе, а односи Београда и Загреба су, каже, важни не само за развој међудржавних односа већ се они рефлектују и на регионалну стабилност и развој.

Јоксимовић је изразила очекивање да ће Србија на следећој Међувладиној конференцији, средином децембра, отворити нова поглавља, а како је наведено у саопштењу из њеног кабинета, двоје саговорника су истакли да постоји капацитет за сарадњу две земље у области европских интеграција.

У том смислу, Србија и Хрватска могу сарађивати кроз заједничке пројекте прекограничне сарадње у пограничним општинама и кроз привредну сарадњу. Они су указали и на важност изградње заједничког суживота кроз остваривање интереса грађана обе земље. 

Јоксимовић и Бакота су, између осталог, разговарали о билатералним односима две државе, ситуацији у региону, евроинтеграцијама Србије, реформама и другим важним темама, истиче се у саопштењу.

(извор: Танјуг)