Ј. Јоксимовић и Ајгнер: Аустрија ће наставити да снажно подржава ЕУ пут Србије

28. новембар 2017. | Београд

Ј. Јоксимовић и Ајгнер: Аустрија ће наставити да снажно подржава ЕУ пут Србије

Министар за европске интеграције Јадранка Јоксимовић примила је у опроштајну посету амбасадора Аустрије Јоханеса Ајгнера који јој је пренео да Беч снажно подржава стратешки интерес Србије да постане чланица ЕУ. Разговарали су о билатералним односима и даљој сарадњи две државе, европским интеграцијама Србије, реформама које се у процесу приступања спроводе и другим важним темама.

Јадранка Јоксимовић и Јоханес Ајгнер оценили су да су билатерални односи две државе на високом нивоу и нагласили да је један од доказа чињеница да је Аустрија највећи инвеститор у српску привреду. Констатовали су и да постоји простор за интензивирање свеукупне сарадње.

Министар за европске интеграције захвалила је на помоћи, подршци и искуству којим Аустрија доприноси процесу европских интеграција Србије. Јоксимовић очекује да ће Србија на следећој Међувладиној конференцији - средином децембра, отворити нова поглавља.

Аустрија снажно подржава јасно проевропско опредељење и стратешки интерес Србије да постане чланица ЕУ, рекао је амбасадор Ајгнер. Уверен да ће Беч максимално помоћи Београду у даљем процесу приступања, нагласио је да је Србија - када је о европским интеграцијама реч, на правом путу.

Министар Јоксимовић захвалила је амбасадору Ајгнеру на залагању и настојањима да ојача односе и интензивира сарадњу Србије и Аустрије. Пожелела му је много успеха у будућем животу и раду. 

 

(извор: Танјуг)