Ј. Јоксимовић и О. Кадик: Јасна подршка процесу ЕУ и реформама

02. новембар 2017. | Београд

Ј. Јоксимовић и О. Кадик: Јасна подршка процесу ЕУ и реформама

Министар за европске интеграције Јадранка Јоксимовић састала се данас са сенатором и чланом Одбора за спољне послове, одбрану и оружане снаге Сената Француске Оливијеом Кадиком. Разговарали су о сарадњи две државе, јачању билатералних односа, процесу приступања Србије Европској унији, реформама које се спроводе, сарадњи у региону и другим темама.  

Министар за европске интеграције захвалила је Оливијеу Кадику на помоћи и подршци коју Србија добија од Француске на путу ка чланству у ЕУ. Истакла је да ће Србија остати поуздан и кредибилан партнер Европске уније и да ће активно учествовати у решавању свих проблема са којима се она суочава, пре свега тероризма и мигрантске кризе.

Јадранка Јоксимовић нагласила је да је чланство у ЕУ стратешки интерес Србије и да су европске интеграције најбољи механизам њеног свеукупног развоја. Указала је и да се наша држава залаже за принцип по коме појединачни резултати сваке земље кандидата утичу на брзину приступања Европској унији.

За Србију је, навела је министар за европске интеграције, сарадња кључни услов стабилности, мира, развоја и напретка региона. Јоксимовић, међутим, указује на потребу да и остали прихвате таква начела и конкретним поступцима потврде таква опредељења.

Сенатор и члан Одбора за спољне послове, одбрану и оружане снаге Оливије Кадик рекао је да је Србија, за Париз, важан чинилац стабилности региона. Оценио је да је наша земља јасно показала сопствену проевропску орјентацију и исказао позитиван став према резултатима реформи које се спроводе, а које ће Француска подржати. Кадик је поновио подршку европским интеграцијама Србије, које ће, како је рекао, позитивно утицати и на регион, што је у интересу Европске уније.

Министар Јоксимовић и сенатор Кадик сложили су се да су односи две државе добри и да има простора за њихово јачање на свим нивоима.   

(извор: Танјуг)