Ј. Јоксимовић: Погодила сам у професионалну савест

30. октобар 2017. | Београд

Ј. Јоксимовић: Погодила сам у професионалну савест

Министар за европске интреграција Јадранка Јоксимовић рекла је за Танјуг, на питање како види став НУНС-а поводом њене изјаве о ситуацији у медијима, да као министар у Влади Србије, има право да своје мишљење саопшти јавности и да одговара пред грађанима за свој рад.

„Откуд таква реакција на моје очекивање да НУНС покаже одговорност за креирање медијске стратегије и тако промовише интересе и заштиту новинарске професије? Изгледа да сам својом изјавом погодила у професионалну савест, коју су заменили политичким антагонизмом и анимозитетом", рекла је министар Јоксимовић.

Како је додала, нека грађани процене колико професионалног кредибилтета имају и колико свако мишљење и став ово удружење везује за дневно политички контекст.

„Никоме не држим лекције, то није мој политички стил, али немам намеру да услишим њихову молбу да не износим сопствено мишљење. То би било дубоко у супротности са дебатном природом и моје личности, али и вредности плуралузма за које се одувек залажем“, каже Јадранка Јоксимовић.

Како каже, верује да ће НУНС учинити напор да превазиђе окоштале форме поларизације, и да ће у будућности допринети још бољој слици стања медија у Србији, посебно кроз учешће у радној групи за медијску стратегију.

Извор: Танјуг