Опречна мишљења о напретку у поглављима 23 и 24

27. октобар 2017. | Београд

Опречна мишљења о напретку у поглављима 23 и 24

Закључак из најновијег извештаја коалиције прЕУговор је да у Србији није било напретка у реформским процесима када је реч о спровођењу обавеза у поглављима 23 и 24. Помоћница министра за европске интеграције Ксенија Миленковић сматра, пак, да је објективна оцена стања у наведеним поглављима да има напретка.

"Не бих могла да се сложим са оценом да га нема уопште односно довољно. Али исто тако јесте чињеница да је још доста тога остало да се уради, као и да има кашњења у одређеним активностима и управо је то разлог што планирамо свеобухватну ревизију акционих планова за поглавља 23 и 24", изјавила је Миленковић у Новом дану, на телевизији Н1.

Она је додала да ће најновији извештај Европске комисије бити објављен средином новембра и каже да је Србија једина земља, међу онима које преговарају о чланству, која објављује шестомесечан извештај Европске комисије о напретку у поглављима 23 и 24.

Кад је реч о извештајима Европске комисије, Миленковић наводи да је један аспект праћење акционих планова, а други је праћење спровођења такозваних прелазних мерила.

"Већину активности где је констатовано кашњење ми смо урадили у периоду између два извештаја", тврди она.

Извор: Н1