Ј. Јоксимовић: Орбан - Србија за Мађарску најозбиљнији кандидат за чланство у ЕУ

18. октобар 2017. | Будимпешта

Ј. Јоксимовић: Орбан - Србија за Мађарску најозбиљнији кандидат за чланство у ЕУ

Министар за европске интеграције Јадранка Јоксимовић изјавила је да је данас током разговора са мађарским премијером Виктором Орбаном истакнуто да је Србија за Мађарску најозбиљнији кандидат за чланство у Европској унији.

„Морам да напоменем да је премијер Орбан овде посебну част указао нашој делегацији, али и Србији као земљи кандидату за чланство у Европској унији и чак  неколико пута поновио да Мађарска види Србију као најозбиљнијег кандидата за чланство и као земљу која припада и европском простору и сутра Европској унији“, истакла је Јоксимовић.

Како је нагласила, билатерални односи су изванредни. Према њеним речима, за то су највише заслужни Александар Вучић, сада као председник а раније као премијер, и Виктор Орбан, јер су градили стабилне и трајне односе.

То нам „много значи у погледу нашег регионалног позиционирања и у погледу нашег европског пута, а посебно у погледу наших људи, дакле грађана Србије који су мађарске националности и који су спона наше сарадње", нагласила је Јоксимовић.

 

 

 

(извор: Танјуг)