Ј. Јоксимовић: Европске интеграције стабилизују позицију Србије

13. октобар 2017. | Берлин

Ј. Јоксимовић: Европске интеграције стабилизују позицију Србије

Министар за европске интеграције у Влади Србије Јадранка Јоксимовић оценила је да је приближавање процеса европских интеграција грађанима Србије данас посебно изазован задатак јер је „приметно да постоји пораст евроскептицизма не само у земљама кандидатима, него и у чланицама Европске уније“.

Јоксимовић је рекла да су се европски односи закомпликовали, као и да регионални односи нису једноставни и да у свему томе треба наћи начин да се грађанима Србије, али и чланицама ЕУ, приближи зашто је даље проширење Уније важно.

Министар је додала да постоји одређена врста отпора у појединим земљама чланицама према даљем проширењу ЕУ, а да, с друге стране, треба убедити грађане да је то, како је рекла, процес који ће да стабилизује земљу на унутрашњем, али и спољнополитичком плану.

„Европске интеграције треба да допринесу бољој перспективи за младе, бољем жиивотном стандарду, да буде више посла, више радних места, више учења, више путовања... То су теме које занимају наше грађане“, рекла је Јоксимовић.

Она сматра да Србију треба да занима и позиција у комплексним регионалним и европским односима.

„Мислим да су европске интеграције пут који стабилизује позицију наше земље у ове две равни“, закључила је министар.

Извор: Танјуг