Ј. Јоксимовић: Циљ Владе да грађани буду задовољни реформама

11. октобар 2017. | Брисел

Ј. Јоксимовић:  Циљ Владе да грађани буду задовољни реформама

Министар за европске интеграције Јадранка Јоксимовић каже да је европски пут механизам који доноси перспективу за грађане Србије и стабилизацију на унутрашњем и спољнополитичком плану државе.


Министар Јоксимовић је нагласила да је важно то што је премијер Ана Брнабић својом посетом Бриселу показала да је европски пут заправо део наше унутрашње политичке агенде, а не само спољнополитичка оријентација државе.


„ЕУ интеграције су за нас механизам убрзања реформи у нашој земљи које треба да донесу добробит нашим грађанима у смислу боље и ефикасније управе, бољег животног и економског стандарда, више посла и перспективе за младе, више путовање, боље образовање“, изјавила је Јоксимовић. Она је додала да је управо због оваквог става Србија и препозната у ЕУ као један од најозбиљнијих кандидата за чланство.


Министар за европске интеграције, која се налази  у службеној посети Бриселу у саставу делегације  Србије на челу са премијером Аном Брнабић, каже да је у Србији раније било пуно проевропске реторике која, према њеном мишљењу, није донела резулате.


„У последњих четири - пет  година, упоредо са еврореалистичном реториком, иду реформе које грађани подржавају и то је најјача гаранција и кредибилитет који ми као представници владе и државе имамо да наставимо са овим путем. Докле год грађани разумеју да су европске интеграције перспектива за њих и прилика да се стабилизујемо на унутрашњем и спољнополитичком плану, мислим да ћемо имати стабилну подршку“, закључује Јоксимовић.

Осврнувши се на најављену Стратегију о приступању Србије ЕУ до 2025. године, министар Јадранка Јоксимовић оцењује да је у питању оквирни рок који треба да нам да додатну стимулацију.

„Нису нама најважнији датуми већ да грађани буду задовољни, а онда ћемо сви бити успешнији као друштво“, закључила је Јоксимовић током посете Бриселу.

Извор: Танјуг