Наставак ЕУ програма за младе државне службенике на Западном Балкану

06. октобар 2017. |

Наставак ЕУ програма за младе државне службенике на Западном Балкану

Европска комисија и Британски савет настављају спровођење регионалног пројекта „ЕУ програм за младе професионалце на Западном Балкану” (EU Scheme for Young Professionals in the Western Balkans) чији је циљ изградња административних капацитета младих државних службеника у земљама Западног Балкана, као и јачање регионалне сарадње. Реализација програма је подстакнута добрим резултатима прошлогодишњег пилот пројекта чији су резултати представљени на Самиту лидера Западног Балкана у Трсту, јула 2017. године.  

Пројектом је предвиђена обука на престижном француском институту Sciences Po у Паризу, током децембра 2017. године, као и на Колеџу Европe у Брижу, током јануара/фебруара 2018. године, у укупном трајању од четири недеље. Наставком пројекта планирани су двонедељни програми размене, односно секондмент у земљама региона, током марта/априла 2018. године и одржавање алумни конференције у мају 2018. године. Програм је намењен и за петоро кандидата, државних службеника Републике Србије са радним искуством од 2 до 5 година, који говоре енглески језик и учествују у креирању политика и у стратешком планирању у Кабинету председника Владе, Министарству спољних послова, Министарству финансија и у Министарству за европске интеграције, као и државним службеницима из ресорних министарстава који су чланови преговарачких група и баве се европским интеграцијама.

Пријављивање заинтересованих кандидата се обавља електронским путем, одласком на линк www.eu4wb6.com на којем се налазе пријавни формулар и детаљне информације у вези са критеријумима и процедурама селекције. Пријаве се могу подносити до 10. октобра 2017. године.