ОТВОРЕН ПРВИ ПОЗИВ ЗА ПОДНОШЕЊЕ ПРЕДЛОГА ПРОЈЕКАТА У ОКВИРУ ПРОГРАМА ПРЕКОГРАНИЧНЕ САРАДЊЕ СРБИЈА-БОСНА И ХЕРЦЕГОВИНА 2014-2020

02. октобар 2017. | Београд

ОТВОРЕН ПРВИ ПОЗИВ ЗА ПОДНОШЕЊЕ ПРЕДЛОГА ПРОЈЕКАТА У ОКВИРУ ПРОГРАМА ПРЕКОГРАНИЧНЕ САРАДЊЕ СРБИЈА-БОСНА И ХЕРЦЕГОВИНА 2014-2020

Влада Републике Србије, Министарство финансија, Сектор за уговарање и финансирање програма из средстава ЕУ (ЦФЦУ) у сарадњи са Министарством за европске интеграције Владе Републике Србије и Дирекцијом за европске интеграције Босне и Херцеговине објављује Први позив за подношење предлога пројеката.

Пројекти  ће бити финансијски подржани из ИПА буџета прекограничног програма Србија-Босна и Херцеговина за 2014, 2015. и 2016 годину.
 
Први позив за достављање предлога пројеката у оквиру Прекограничног програма Србија-Босна и Херцеговина 2014-2020 има за циљ унапређење одрживог планирања у области животне средине и подстицање биодиверзитета, те јачање културног идентитета програмског подручја. Активности финансиране кроз пројекте могу се спроводити само на програмском подручју.
 
Предлоге пројеката слати поштом, доставити лично или путем курирске службе на следећу адресу:
 
Министарство финансија
Сектор за уговарање и финансирање програма из средстава ЕУ (ЦФЦУ)
Одељење за организацију поступка оцењивања понуда и уговарање
Сремска 3-5, V спрат,
11000 Београд, Република Србија
Рок за достављање резимеа пројеката је 16. новембар 2017. (у случају личне доставе, рок за пријем је 15:00 сати истог дана). Пријаве које буду поднете после овог рока биће искључене из процеса оцењивања.
 
Овим позивом за подношење предлога пројеката су опредељена средства у износу од 5,4 милиона евра која ће бити додељивана у форми донације (бесповратне финансијске помоћи), при чему корисници обезбеђују, у виду суфинансирања, минимум 15% укупног буџета предложеног пројекта из сопствених извора, или из средстава која нису из буџета Европске уније. Минимални износ донације по уговору је 120.0000 евра док је максимални износ 1.000.000,00 евра.

Конкурсну документацију као и све остале инфомације можете пронаћи на:

 http://www.evropa.gov.rs/CBC/PublicSite/NewsAndEvents.aspx