Јадранка Јоксимовић: Србија посвећена регионалној сарадњи и стабилности

08. септембар 2017. | Талин

Јадранка Јоксимовић: Србија посвећена регионалној сарадњи и стабилности

Србија је на најконструктивнији начин посвећена регионалној сарадњи и стабилности, а укупно гледано, она је стабилна земља и у односу на друге у региону показала је озбиљност, конструктивност, спремност на сарадњу и на дијалог чак и када други не показују добру вољу, изјавила је данас министар за европске интеграције Јадранка Јоксимовић.

 „Мислим да постоје неки позитивни сигнали из региона, све то ће допринети, чини ми се, бољој перспективи пре свега наше земље и верујем у позитиван епилог отварања поглавља до краја године, очекујем бар три да се отворе“, рекла је Јоксимовић након састанка Савета министара спољних послова ЕУ у Талину.

Други део тог састанка, каже министар, био је посвећен земљама кандидатима и њиховим активностима на путу ЕУ интеграција и споменула је мађарског министра спољних послова (Петера) Сијарта, који је, како каже, посебно подвукао важност отварања нових поглавља са Србијом и са Црном Гором.

„Ја сам, наравно, представила све оно што радимо у земљи, не само по питању поглавља, већ укупних реформи и мислим да је то важна порука, да ми свој посао радимо. Да не говорим о томе да сам пренела врло позитивне поруке председника Вучића из јучерашње и данашње веома важне посете Сарајеву која показује да је Србија на најконструктивнији начин посвећена регионалној сарадњи и стабилности“, каже министар.

Она сматра да је то у Талину наишло на добар одјек и да постоји разумевање да Србија, која је спремна за отварање нових поглавља у техничком смислу, и отвори до краја године неколико поглавља.

„У сваком случају, радимо свој посао, спремни смо, Србију на најбољи начин презентујемо, а за наше грађане важно је рећи да је Србија заиста битно поправила свој углед и имиџ у Европи и свету и то значајно утиче и на нашу спољнополитичку, безбедносну позицију, као и на европске интеграције", рекла је Јоксимовић.

 

 

(извор: Танјуг, сниматељ: Игор Скенџић)