Уручени пакети грађевинског материјала за избеглице

01. септембар 2017. | Београд

Уручени пакети грађевинског материјала за избеглице

У оквиру Регионалног стамбеног пројекта (РСП) данас су уручени уговори за доделу 302 пакета грађевинског материјала за избеглице из Босне и Херцеговине и Хрватске, које имају пребивалиште на територији Београда.  

Пакети грађевинског материјала, у вредности до 9.000 евра, у оквиру потпројекта 3, чија је укупна вредност 13.64 милиона евра, обезбеђени су донаторским средствима, првенствено Европске уније и САД, у оквиру трећег потпројекта РСП Србије.

Министар за европске интеграције Јадранка Јоксимовић истакла је да РСП треба да буде порука примењене хуманости међународне заједнице и одговорности наше државе да учинимо све да живот избеглица, који је био несумњиво тежак, учинимо бољим и једноставнијим са изгледима за бољу будућност.

Подсетила је да ЕУ зна да је приватна имовина светиња, што се не доводи никада у питање.

„Нажалост, знате да је тешко стећи, али и изгубити оно што сте стварали и улагали. Зато је Влада, са партнерима, поставила као приоритет да нађемо средства, и у разумном року да обезбедимо замену за оно што сте оставили где сте живели и што вам је отето“, казала је она.

Најавила је да ће врло брзо потписати још један уговор, седми пакет РСП, у вредности од 9.2 милиона евра, као и да се нада да ће у наредном периоду поћи за руком да се реше проблеми великог броја породица.