Јадранка Јоксимовић и Гордан Маркотић: Важне су одговорне политичке поруке

29. август 2017. | Београд

Јадранка Јоксимовић и Гордан Маркотић: Важне су одговорне политичке поруке

Министар за европске интеграције Јадранка Јоксимовић примила је у опроштајну посету одлазећег амбасадора Хрватске у Србији Гордана Маркотића.  Разговарали су о билетралним односима две земље, процесу европских интеграција Србије, стању у Европској унији, односима у региону и другим темама.

Јоксимовић је нагласила да су односи Србије и Хрватске важни, не само за две државе, већ и за регион и да би отворена питања требало решавати искреном међусобном комуникацијом. 

Оценила је да негативна реторика не сме да се чује од високих званичника, јер као таква може негативно утицати на добросуседске односе. 

Истакнуто је да је стабилност региона у интересу обе државе. Наглашено је да постоји простор за сарадњу у области европских интеграција и заједничких пројеката прекограничне сарадње у пограничним општинама од којих су неки већ започети, наводи се у саопштењу из њеног кабинета. 

Амбасадор Маркотић је указао на важност изградње заједничког суживота кроз остваривање интереса грађана обе земље. 

Министар за европске интеграције упознала је амбасадора Хрватске са динамиком приступних преговора и даљим плановима Србије у процесу европских интеграција. 

Јадранка Јоксимовић пожелела је Гордану Маркотићу успех у будућем раду и захвалила на сарадњи коју су остварили током његовог службовања у Београду.