Искуства Србије у ЕУ интеграцији драгоцено Јерменији

19. јул 2017. | Београд

Искуства Србије у ЕУ интеграцији драгоцено Јерменији

Делегација Републике Јерменије започела је тродневну радну посету Србији. Циљ посете је размена искустава и представљање резултата Републике Србије у оквиру европских интеграција, са посебним освртом на коришћење финансијске подршке Европске уније.

Михајило Дашић је у име Министарства за европске интеграције пожелео добродошлицу јерменским колегама и представио им ток процеса европске интеграције наше земље и основе координације развојне помоћи у Србији и посебно ЕУ донаторских средстава.

У Министарству европских интеграција, које је и домаћин овог догађаја, делегацији ће у обимном вишедневном програму бити презентовано планирање, програмирање, мониторинг и извештавање у оквиру ИПА, резултати спровођења програма прекограничне и транснационалне сарадње и секторска буџетска подршка Европске уније за спровођење реформе државне управе Србије. 

Гости ће имати прилику да се упознају и са процедурама у области ТАЕKС и Твининг програма у Србији, координацијом комуникационих активности процеса приступања Србије ЕУ и стратешком приступу развоју видљивости ИПА, а представници Министарства трговине, туризма и телекомуникација и Министарства правде изложиће успешне примере из праксе спровођења ЕУ пројеката.