Информације Актуелности

Актуелности

Европа подржала пројекте саобраћајних коридора кроз Србију

9. март 2005. |

Заменик српског министра за капиталне инвестиције Миодраг Јоцић изјавио је да је одлуком Радне групе Европске комисије за саобраћај у Бриселу, добијена подршка Европе за пројекте на саобраћајним коридорима Е-7 и Е-10 вредне 1,7 милијарди евра.

Нови сајт Европске комисије за грађане и пословну заједницу

8. март 2005. |

- Европска комисија је покренула нови сајт под називом «Your Europe» (Ваша Европа) на којем ће грађани и пословни људи моћ да добију основне податке о условима пословања у државама-чланицама Европске уније, њиховим пореским системима, изворима финансирања

Одржан семинар “АБЦ Европске уније“

25. фебруар 2005. |

Канцеларија за придруживање ЕУ Владе Републике Србије, у сарадњи са Институтом Г17 и Конрад Аденауер фондацијом, организовала је семинар под називом “АБЦ Европске уније“, за запослене у министарствима привреде и капиталних инвестиција, који се баве европским интеграцијама. На семинару је било 35 учесника, међу њима и запослени у Канцеларији за придруживање ЕУ Владе РС, као и представници Привредне коморе Србије.

Покретање пројекта припреме јавности за придруживање ЕУ

18. фебруар 2005. |

Секретар Канцеларије за придруживање Европској унији Радмила Миливојевић изјавила је данас да ће ова Канцеларија у сарадњи са Фондацијом "Конрад Аденауер" покренути пројекат редовних разговора представника медија са представницима Владе Републике Србије, Делегације Европске комисије у СЦГ, као и са представницима држава чланица ЕУ у нашој земљи.

Делегација Словачке у посети Канцеларији за придруживање ЕУ

16. фебруар 2005. |

Секретар Канцеларије за придруживањe ЕУ Радмила Миливојевић разговарала је са делегацијом Одбора за европске послове Националног савета Словачке, коју је предводио Павол Кубовиц, уједно и члан Европског парламента. Радмила Миливојевић упознала је госте из Словачке са активностима Канцеларије, истичући приоритете у раду, модел унутрашње организације и поделе послова, а истакла је и значај који Влада Републике Србије и Канцеларија придају сарадњи са Народном скупштином Републике Србије, на пословима европских интеграција.

Конкурс за пројекте Шестог оквирног истраживачког програма

17. фебруар 2005. |

На сајту Информационог сервиса Заједнице за истраживање и развој (Community Research and Development Information Service - CORDIS), који садржи информације о свим истраживачким и развојним активностима које подржава ЕУ, објављен је конкурс за пројекте у оквиру Шестог оквирног истраживачког програма (ФП6-2004-ИНЦО-ВБЦ-ССА/3) намењен државама западног Балкана.

За пројекте унапређења цивилног друштва 1,5 милиона евра

16. фебруар 2005. |

Европска унија одобрила је 1,5 милиона евра за пројекте унапређења цивилног друштва у Србији, саопштила је Европска агенција за реконструкцију.

Анализа ефеката правних аката - нови модел законодавне процедуре

10. фебруар 2005. |

На Правном факултету у Београду одржан је састанак представника Савета за регулаторну реформу, Правног факултета и Канцеларије за придруживање ЕУ Владе Републике Србије на коме се разговарало о досадашњим активностима на увођењу анализе ефеката правних аката у домаће законодавство, као и плановима у овој области за 2005. годину.

Влада ће остварити претпоставке за добијање позитивне Студије изводљивости

2. фебруар 2005. |

Влада Републике Србије одржала је данас седницу посвећену придруживању Европској унији, на којој је потпредседник Владе Мирољуб Лабус поднео Извештај са Шестог састанка "Унапређеног сталног дијалога" са Европском комисијом, који је одржан 27. и 28. јануара у Београду.

Прибе: Остварен значајан напредак у реформа

31. јaнуар 2005. |

Директор Дирекције ЕУ за западни Балкан Рајнхард Прибе изјавио је после дводневних разговора са званичницима СЦГ и Србије да је Србија и Црна Гора остварила значајан напредак у реформама с циљем интеграције у Европску унију и изразио уверење да ће преостала отворена питања моћи ускоро да буду решена. Прибе је предводио делегацију Европске уније на шестом састанку Унапређеног сталног дијалога представника ЕУ и СЦГ одржаном у Београду 27. и 28. јануара.
Приказано је 1130-1139 од укупно 1176 Актуелности 111112113114115